Geheugensteuntje btw

Geheugensteuntje btw

Geheugensteuntje btw

Btw-aangifte doen

Bij drukte is voor veel ondernemers de verleiding heel groot om tot het laatste moment te wachten met het doen van de aangifte en/of betalen. Kun je beter op tijd doen…. echt.

Aangifte doen en wachten met betalen?

Boekhouding mappen

Elk kwartaal doet Cijfermaat de btw-aangifte voor zijn klanten. Daarvoor krijg je geen belastingaanslag, maar maak je het verschuldigde bedrag na de aangifte zelf over op de rekening van de belastingdienst.

Voor wie liever wacht met betalen tot het laatste moment (sommige ondernemers zijn onverschrokken daredevils als het op de Belastingdienst aankomt en tarten graag het lot)… dat kun je doen. Zet het dan op een uit te betalen datum in de bankapp (en hoop maar dat de app geen storingen oplevert.) Vertrouw in deze niet op je geheugen, want dan kun je je nog lelijk vergissen. Niet fijn voor je portemonnee en humeur.

Aangifte op het laatste moment? Niet doen!

Cijfermaat is er om je te helpen. Daarom dit vriendelijke geheugensteuntje. Lever jouw administratie bij Cijfermaat aan voor de 15e van het nieuwe kwartaal. Via post, app, en ook nog steeds in een schoenendoos of boodschappentas als je tijd en geduld mist. Kan het nog eerder? Graag!
Wachten tot het allerlaatste moment met inleveren van je administratie wil namelijk niet zeggen dat je op tijd bent voor de Belastingdienst want ik heb tijd nodig om de administratie te verwerken. Vandaar mijn verzoek om het vóór de 15e in te leveren, maar wat mij betreft zet ik mijn tanden er aan het begin van de maand al in!
 

Aanleverdata btw

Boekhouding inleveren bij Cijfermaat

Let op, je favoriete cijfer voor de btw-aangifte wordt 15. De vijftiende van elk begin van een nieuw kwartaal. Simpel toch? Mij maak je er blij mee.

De aanleverdata:

  • Voor de aangifte btw 1e kwartaal (januari, februari, maart) vóór 15 april.
  • Voor de aangifte btw 2e kwartaal (april, mei, juni) vóór 15 juli.
  • Voor de aangifte btw 3e kwartaal (juli, augustus, september) vóór 15 oktober. 
  • Voor de aangifte btw 4e kwartaal (oktober, november, december) vóór 15 januari.


Cijfermaat