De kleineondernemersregeling (KOR)

De kleineondernemersregeling (KOR)

De kleineondernemersregeling (KOR)

Vanaf 1 januari 2020 verandert de kleineondernemersregeling (KOR). Het is dan mogelijk om voor een vrijstelling van de btw te kiezen.

Geen btw meer betalen? Dat is vanaf nu mogelijk met de KOR. Let op: dat kan alleen als je in Nederland bent gevestigd en niet meer dan € 20.000 omzet hebt in een jaar. Voor 20 november 2019 moet de aanmelding voor de kleineondernemersregeling binnen zijn bij de Belastingdienst.

Aanmelden voor de KOR

Voor het aanmelden kun je je online aanmelden en het formulier online downloaden.

Ben je vergeten je aan te melden of simpelweg te laat? Dan kun je je na 20 november toch nog aanmelden, je hoeft geen jaar te wachten. De ingangsdatum is dan vanaf het tweede kwartaal: 1 april 2020.

Ontheffing op basis van de KOR

Doe je nog geen aangifte omdat je in 2019 ontheffing van de administratieve verplichtingen hebt op basis van de huidige KOR?

Hoge stapel rekeningen

Je hoeft je dan niet aan te melden en maakt al automatisch gebruik van de nieuwe KOR per 1 januari 2020. Je kunt je daar op ieder moment voor afmelden. Maar let op: als je je afmeldt kun je je gedurende 3 jaar niet meer aanmelden voor de nieuwe KOR.Afmelden KOR

Maak je gebruik van de KOR maar voldoe je niet langer aan de voorwaarden? Of wil je er niet langer gebruik van maken? Meld je dan af met het speciaal daarvoor bestemde afmeldformulier.
Ook de afmelding moet op tijd binnen zijn, uiterlijk voor 20 november. Binnen 6 weken volgt de bevestiging hiervan.

Oude en nieuwe KOR

Een lijstje met verschillen zijn tussen de oude en nieuwe kleineondernemersregeling (KOR) is op de website van de Belastingdienst te vinden.

Schatten van de omzet

Hulp nodig bij het schatten van de omzet? Cijfermaat kan je daar natuurlijk bij helpen, maar je kunt het ook gemakkelijk zelf doen. De Belastingdienst heeft op haar website een handig hulpmiddel om de omzet te schatten.

Cijfermaat
Cijfermaat