Zelf de administratie bijhouden…

Zelf de administratie bijhouden…

Zelf de administratie bijhouden…

Twijfel je of je een boekhouder nodig hebt? Heb je liever alles zelf in de hand of denk je dat je het beter of slimmer kan regelen met excel of een gratis boekhoudprogramma? Ik vertel je daar heel graag meer over en deel tips over het voeren van een goede administratie.

Waarom online boekhouden?

Veel (startende) ondernemers kiezen ervoor zelf hun boekhouding te doen.
Daar zijn verschillende redenen voor. Sommige zzp’ers hebben het idee dat ze goedkoper uit zijn door zelf hun administratie bij te houden. Ze denken dat een boekhouder altijd veel geld kost. (Lees even verder als je wilt weten waarom die stelling in de meeste gevallen niet klopt.) Ik begrijp de redenering, want waarom zou je eventuele hoge kosten betalen als je zelf even snel een bonnetje kunt inboeken? Dan heb je een boekhouder toch helemaal niet nodig?

Handen in het haar

Ja en nee. Álles zelf doen is voor de meeste ondernemers te tijdrovend. En laten we eerlijk zijn, na een lange werkweek ben je aan ontspanning toe, dan wil je eigenlijk het liefst niet aan de belasting denken (om maar iets te noemen). Behalve als het je belastingvoordelen oplevert natuurlijk. Maar om dat dan weer uit te puzzelen… juist bij dat soort dingen is het fijn een administratiekantoor achter de hand te hebben die jou daarbij helpt.

Aanleveren administratie

Veel zelfstandigen hebben uiteraard zelf best kijk op cijfers, of houden van cijfers, net als Cijfermaat. Er zijn ook ondernemers die vrijwel nooit aan de boekhouding toekomen of zich de tijd niet gunnen even rustig voor die cijfers te gaan zitten. En dan wordt het een haastklus die pas op het laatste moment wordt gedaan. Met het risico dat je van alles over het hoofd ziet.

Als je de aanlevering van je administratie goed doet, hoeft het niet teveel te kosten. Dat heb je zelf ook een beetje in de hand.
Wat is goed? Daarover lees je meer op de pagina over factuureisen, zakelijk bankieren en de ondernemerscheck.

Zelf de boekhouding doen

Bij mij melden zich regelmatig klanten die twijfelen wat ze zelf kunnen doen en wat ik voor ze kan doen. Sommige blijven graag zelf hun boekhouding doen met bonnetjes in te boeken en de btw-aangifte te doen.

‘Ron,’ zeggen ze dan, ‘ik ben zo gewend om het zelf te doen, ik geef mijn boekhouding liever niet uit handen. Wat kan jij nou voor mij doen wat ik zelf niet kan?’ Of: ‘Ron, wanneer kan ik het beter aan jou overlaten en mij er niet mee bemoeien?’

Belastingaangifte op tijd doen

Wanneer kun je het beter aan mij overlaten in plaats van het zelf te doen? Mijn antwoord is: op het moment dat de administratie jou onnodig veel tijd kost, bijvoorbeeld omdat je het wiel opnieuw probeert uit te vinden, of je gewoon nergens meer aan toe komt en rust in je hoofd wilt, kom dan gerust eens met me praten.

De band met je boekhouder opbouwen is een kwestie van vertrouwen, die begint al bij de eerste indruk. In dit gesprek overleggen hoe de boekhouding voor jou beter kan en welke rol Cijfermaat daarbij kan vervullen.
Het eerste gesprek is altijd gratis!

De boekhouder heeft een controlerende rol

Wat ik tot in details voor je kan doen lees je op deze pagina.
Als je het liefst zelf de zaken grotendeels zelf in de hand houdt heb je dan weleens gedacht aan een controlerende rol van mijn kant? Dat heeft voor jou als voordeel dat je de administratie zelf online bijhoudt en eventueel daarmee ook je facturatie doet.

Ik loop vervolgens alles voor je na en kijk of het goed gedaan is, wat er bijvoorbeeld mist. Ik bekijk ook of er nog eventueel belastingvoordeel is of welk onderdeel nog aandacht nodig heeft. Ik doe de aangifte voor je.
Op die manier werken we nauw samen en heb je toch alles zelf in de hand. En dat is een prettig idee.

Administratie online? Hoe dan?

Je administratie online doen is heel eenvoudig met het online administratieprogramma Snelstart, wat ik je van harte kan aanbevelen. Ik werk al jaren met Snelstart, tot grote tevredenheid.
Werken met een onlineboekhoudprogramma wil overigens niet zeggen dat jouw administratie online staat. Je installeert de software op je computer en kunt daarmee ook offline werken. Vervolgens synchroniseer je met een druk op de knop en zo werkt het ook van mijn kant.

Dé oplossing om zelf je administratie bij te houden

Ik adviseer je graag over Snelstart. Om je tijd te besparen meld ik jou aan. Jij krijgt de factuur dan via Snelstart. Er is al een Snelstartabonnement vanaf slechts tien euro per maand en ik kan je echt garanderen dat het dat waard is!

Voor alle duidelijkheid: ik krijg geen bonus van Snelstart voor aangemelde klanten. Het is een service die ik graag verleen aan mijn klanten.

Meer lezen

Wat Snelstart zelf zegt over hun online boekhoudprogramma.
Meer weten? Neem dan nu direct contact met mij op om jouw wensen voor de administratie te bespreken. Liever een offerte aanvragen? Dat kan natuurlijk ook.

Cijfermaat is altijd bereikbaar en werkt ook op locatie, overal in Almere-Stad (Filmwijk, Danswijk, Kruidenwijk, Tussen de Vaarten, Literatuurwijk, Noorderplassen en Randstad), Almere Buiten, Almere Haven, Almere Poort en Almere Hout. Ook buiten Almere (het Gooi, Noord-Holland en Flevoland) is Cijfermaat ambulant. Heb je vragen? Neem dan nu contact op met 06 208 240 17

Cijfermaat