Verlenging uitstel van belastingbetaling

Verlenging uitstel van belastingbetaling

Verlenging uitstel van belastingbetaling
Lege zakken

Goed nieuws in deze, voor veel ondernemers, barre coronatijden. Tot 1 januari 2021 kunnen ondernemers gebruik maken van het versoepelde beleid voor het betalen van belastingschulden. Nu veel ondernemers hard getroffen zijn door de tweede coronagolf heeft de regering woensdag 4 november 2020 laten weten dat de overheid een verlenging zal toestaan waardoor je iets meer de tijd hebt om een belastingschuld te voldoen. Uitstel kan aangevraagd worden tot 1 januari 2021.

Bijzondere belastingen

spaarcenten afpakken

Heb je vóór 1 oktober 2020 al eens het bijzondere uitstel aangevraagd of verlengd voor 1 of meer belastingen?
Wil je deze belastinguitstel aanvragen voor andere belastingen? Ook dat is nog mogelijk tot 1 januari 2021. Je hoeft dan voor de bijzondere belastingen waar je uitstel voor hebt aangevraagd nog niet te betalen tot 1 juli 2021. De aanvraag voor uitstel kan zowel online als schriftelijk gedaan worden.

Voor welke belastingen mag uitstel aangevraagd worden?

Verwacht antwoord van de belastingdienst

Aangifte doen

De belastingdienst behandelt de schriftelijke aanvragen die tussen 1 oktober en 4 november 2020 binnen 3 weken. Daar ontvang je een bevestiging van.
Wie nog niet eerder een aanvraag voor de bijzondere uitstel heeft aangevraagd, schriftelijk dan wel online, zal ook een brief van de belastingdienst ontvangen. Het verzoek wordt binnen 3 weken behandeld door de fiscus.

Gewone belastingregels

Vanaf 1 januari 2021 zijn de gewone regels weer van kracht en moet je weer op tijd belastingaangifte doen en op tijd betalen: het 4e kwartaal 2020, december 2020, of de 13e vierwekenperiode periode van 2020. En daarna de opvolgende periodes. Vanaf 1 juli 2021 begin je met het aflossen van de belastingschuld.

Aflossen belastingschuld

aangifte doen op tijd

Heb je bijzondere belastinguitstel gekregen, dan betaal je van 12 maart 2020 tot en met 31 december 2020 niets. Daardoor ontstaat een belastingschuld. In het voorjaar van 2021 zul je daarom een brief van de fiscus ontvangen jou een betalingsregeling wordt aangeboden voor de ontstane belastingschuld. Van 1 juli 2021 tot 1 juli 2024 krijg je de tijd om de belastingschuld af te lossen. Iedere maand, gedurende 36 maanden, betaal je dan een vast bedrag. Wil jij eerder afbetalen dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Interessante Links