Over administratiekantoor Cijfermaat, bedrijfsadministrateur voor het MKB in Almere

Ron Westerink: Cijfermaat en administrateur in Almere

Ron Westerink is boekhouder bij administratiekantoor Cijfermaat

Mijn naam is Ron Westerink. Ik ben boekhouder (administrateur) voor het MKB in Almere bij administratiekantoor Cijfermaat. Als ik dat zeg krijg ik meestal twee reacties: opluchting – dat is goed, dan mag ik helpen – of een meewarige blik. Boekhouders worden vaak geassocieerd met stoffige, grijze mannen in een muf kantoor.

Nu kan ik gelukkig iedereen geruststellen die dat denkt: ik ben wel grijs, maar zeker niet stoffig!
Als jonge kerel deed ik graag aan karate en body building, tegenwoordig houd ik het bij wandelingen met mijn vrouw en onze Amerikaanse Staffordshire Bull Terriër Xena.

Een stukje geschiedenis van Cijfermaat

Toen ik nog aan mijn carrière moest beginnen wilde ik het liefst in de natuur werken, maar zo ver kwam het nooit. Bij toeval kwam ik in de administratie terecht.
Na wat baantjes links en rechts belandde ik bij het Koninklijk Nederlands Watersportverbond (KNWV), waar ik als assistent boekhouder begon. Ik vond het geweldig om met cijfers te werken, structuur aan te brengen en alles goed te organiseren. Daar haalde ik veel voldoening uit. (Nog steeds.) Uiteindelijk werd ik hoofd administratie bij het Koninklijk Nederlands Water Verbond (KNWV).

PwC, IBM en Quint Wellington Redwood

Na 22 jaar kwam ik in dienst op de crediteurenadministratie bij Price Waterhouse Coopers (PwC), gevolgd door een baan bij IBM. Bij PwC en IBM was ik onder meer Program Life Cycle manager, Parts Planner en Analyzer, Hoofd crediteurenadministratie en tevens bemiddelings- en aanspreekpunt van partners bij het oplossen van problemen met betrekking tot openstaande vorderingen. Als laatste heb ik bij Quint Wellington Redwood gewerkt.

Van nature ben ik een optimistisch, accuraat en opgeruimd mens, met veel gevoel voor cijfers en een warm kloppend hart voor mijn klanten. Veel van hen ken ik al meer dan een decennium. Juist die persoonlijke aanpak is mijn kracht. Regelmatig word ik als troubleshooter ingezet om projecten op te starten, richting te geven bij administraties en problemen op te lossen.


Administratiekantoor Cijfermaat Almere

Administraties voeren doe ik dus al het grootste deel van mijn leven. Ik vind het nog steeds even uitdagend en fijn als toen ik ermee begon. Veel mensen worden nerveus als ze hun boekhouding doen, maar voor mij is er geen leukere activiteit denkbaar. Noem mijn werk gerust mijn hobby, het hoort bij me. Een leven zonder cijfers is voor mij ondenkbaar, al doe ik graag Wordfeud en Ruzzle in mijn vrije tijd!

De boekhouding -oftewel administraties- doe ik met veel gevoel voor cijfers. Daarom is er nu Cijfermaat.

Kwaliteit

Kwaliteit is enorm belangrijk voor mij. Ik ben nauwkeurig en kritisch in mijn werk als bedrijfsadministrateur voor het MKB. Al ruim 30 jaar naar volle tevredenheid. Eerst bij Prima-Data en tegenwoordig fulltime als boekhouder bij administratiekantoor Cijfermaat.

Het MKB en boekhoudingen

Met het MKB en dan vooral ZZP’ers heb ik veel ervaring. Met name in het opzetten en voeren van boekhoudingen, salarisadministratie, het indienen van jaarrekeningen, Btw-aangiften en natuurlijk ook de aangifte inkomstenbelasting.
Mijn competenties liggen in het bijzonder in het opzetten en managen van (complexe) administraties, het plannen, controleren en verbeteren van werkprocessen en projecten op dat gebied.

Betrokken bij mijn klanten

Cijfermaat doet ook de boekhouding voor muzikanten

Mijn klantenkring is behoorlijk divers: winkeliers, schilders, aannemers, hoveniers, kappers, een pedicurepraktijk, een yogaleraar, kunstenaars, een fotograaf, een opleidingscentrum, maar ook schrijvers, ICT’ers, tekstbureaus, musici, winkeliers én ambulante ZZP verpleegkundigen. Een van mijn klanten is zelfs agrarisch medewerker. Het is echt interessant om zoveel verschillende beroepen te mogen bedienen.

Ik voel mij als boekhouder heel betrokken bij mijn klanten en ben daarom ook 24/7 bereikbaar. Juist omdat mijn klanten op verschillende tijden werken, wil ik graag op een zo flexibel mogelijke manier voor hen bereikbaar zijn. Veel van hen maken al langer dan vijftien jaar gebruik van mijn diensten. Niet alleen in heel Almere, maar ook elders in Nederland. En zelfs op Bali en Aruba.

Aangifte Inkomstenbelasting

Ook werk ik voor particulieren, waarvoor ik o.a. de aangifte inkomstenbelasting (IB) doe. Ik geef adviezen en tips als het om administratie gaat, zoals bijvoorbeeld wat je kunt doen met een auto van de zaak, of juist niet mag doen, en ik regel wat nodig is. Bijvoorbeeld de aangifte erfbelasting of aanvraag toeslagen.

Privé

Ik woon in Almere Filmwijk met mijn vrouw Claudia van der Sluis (schrijfster) en onze hond Xena.
Tijdens de lange wandelingen met mijn hond fotografeer ik vooral graag insecten, bloemen en paddenstoelen. Daar is volop gelegenheid voor omdat we vlakbij het weerwater in Almere Filmwijk wonen, waar het na een dag en een hoofd vol cijfers heerlijk ontspannen is.

Heb je vragen of wil je eens een vrijblijvende afspraak maken om te zien wat ik voor jou kan betekenen? Klik dan hier. Ik werk aan huis in Almere Stad, maar ben niet per se regio gebonden. Neem gerust contact op als je een boekhouder zoekt in Almere Buiten, Almere Haven, Almere Poort. Almere Duin, Almere Nobelhorst, Almere Oosterwold of Almere Hout. Ook buiten Almere (het Gooi, Noord-Holland en Flevoland). Tel. 06 208 240 17.

Wil je vooraf een offerte ontvangen, bezoek dan deze pagina en vul de vragen in. Ik neem dan binnen een dag contact met je op.