Recht op zorgtoeslag?

Recht op zorgtoeslag?

Recht op zorgtoeslag?

Recht op zorgtoeslag?

Veel mensen weten niet wanneer ze recht hebben op een zorgtoeslag en verzuimen dan ook deze aan te vragen. Wanneer heb je recht op zorgtoeslag?

Zorgtoeslag berekenen

Dokterskosten Administratiekantoor Cijfermaat

Cijfermaat krijgt regelmatig vragen over toeslagen berekenen, zoals de zorgtoeslag. Wanneer heb je recht op zorgtoeslag en hoe regel je dit? Moet je het elk jaar opnieuw aanvragen? Op deze en meer vragen geeft Cijfermaat antwoord.

Je weet misschien wel uit ervaring dat zorgkosten behoorlijk kunnen oplopen. Even een bril aanschaffen, extra (veel te dure) medicijnen en specialisten kunnen flink in de papieren lopen. Daarom is het fijn om daarvoor een tegemoetkoming te ontvangen. Of je echter voor de zorgtoeslag in aanmerking komt hangt af van het inkomen.
Het inkomen of vermogen van de ouders worden niet meegerekend bij de hoogte van de zorgtoeslag. Het inkomen van een partner wél.

Bij het berekenen van de zorgtoeslag kijkt de Belastingdienst naar het toetsingsinkomen oftewel het verzamelinkomen, dat bestaat uit het brutoloon, pensioen, uitkeringen en aftrekregelingen.
Op de website van Zorgwijzer wordt het allemaal helder uitgelegd.

Zorgtoeslag aangevraagd?

Heb je eenmaal zorgtoeslag aangevraagd dan loopt dit automatisch door. Je hoeft het dus niet elk jaar opnieuw aan te vragen.
Vorig jaar geen zorgtoeslag ontvangen, dan kun je dit alsnog aanvragen tot 1 september a.s.
Houd er rekening mee dat de Belastingdienst zich baseert op gegevens die bij haar bekend zijn. Wanneer jouw situatie is veranderd of gaat veranderen dan is het raadzaam de wijzigingen zo spoedig mogelijk door te geven op mijntoeslagen.nl omdat je anders mogelijk geld moet terugbetalen. Samenwonen, trouwen, een hoger of lager inkomen? Check het dan even op de websites onderaan deze pagina.

Zorgtoeslag en criteria

Vrouwelijke dokter

Wanneer heb je nu eigenlijk recht op zorgtoeslag? Is het voor iedereen weggelegd en mag je vermogen hebben?
Kijk even mee:

  • 18 jaar of ouder zijn (de zorgtoeslag gaat in op de 1e dag van de maand die volgt op de maand waarin je 18 bent geworden);
  • Een Nederlandse zorgverzekering hebben;
  • Het inkomen is in 2019 maximaal € 29.562 voor alleenstaanden, of € 37.885 voor toeslagpartners.
  • De Nederlandse nationaliteit of een verblijfsvergunning hebben (je toeslagpartner moet ook de Nederlandse nationaliteit of een verblijfsvergunning hebben);
  • Niet méér vermogen hebben dan € 114.776 (voor alleenstaanden) of € 145.136 gezamenlijk (voor partners).

Interessante Links

Op de website van de Belastingdienst wordt een tabel met actuele bedragen weergegeven, ook van voorgaande jaren. Altijd handig om even na te lopen hoe het met jouw situatie is.
Op de website van Zorgwijzer worden de uitbetaaldata vermeld.
Aanvraag Zorgtoeslag (gratis).

Aanvraag Zorgtoeslag laten doen?

Administratiekantoor Cijfermaat kan de zorgtoeslag aanvragen als je dat zelf niet wilt of kunt (niet gratis). Zie daarvoor de tarievenlijst.

Cijfermaat

2 reacties

Phloxy Geplaatst op8:50 pm - aug 11, 2018

Hallo, ik wil ook zorgtoeslag. Kun jij kijken of ik daar recht op heb?

    Cijfermaat Geplaatst op8:55 pm - aug 11, 2018

    Ja hoor, dat kan ik. Ik stuur je een email met info. Bedankt voor je reactie.

Reacties zijn gesloten.