Zakelijk bankieren kost geld

Zakelijk bankieren kost geld

Zakelijk bankieren kost geld

We zijn zo gewend aan het hebben van een bankrekening dat we er niet bij stil staan dat er ook echt verschillen zijn in banken en de kosten die ze berekenen. Zakelijk of particulier bankieren verschilt (veel).

Ben jij een ondernemer die vaak privé pint van de zakelijke bankrekening?
Wees je ervan bewust dat je voor elke opname en alle bijschrijvingen, kortom iedere mutatie, moet betalen. De tarieven verschillen van bank tot bank, maar globaal kun je stellen dat bankieren over het algemeen gewoon keihard geld kost. Bankieren is nu eenmaal niet gratis. Linksom of rechtsom betaal je altijd voor de diensten die een bank levert.

Zakelijk bankieren

Ruilmiddel gouden ei

Als ondernemer heb je een bankrekening nodig, zelfs al doe je veel contant. De tijd dat we eieren tegen brood of vlees ruilden is voorbij. We kunnen niet meer om banken heen, ze bedienen ons met veel gemak (als ze ons bedienen).
De meeste banken hanteren een flinke prijs voor een mutatie. Van Lanschot bijvoorbeeld, die 0,17 cent voor een bijschrijving rekent en 0,11 cent voor een afschrijving. 

Jaarkosten én mutatiekosten

Uitknijpen door banken
Auw!

Cijfermaat heeft klanten die maandelijks (meer dan) 100 bankmutaties hebben. Het gaat om bij- en afschrijvingen, en pinkosten.
Naar de winkel om iets te halen betekent dat je niet alleen voor je broodje of tanken betaalt. Als je pint gaat het ook om pinkosten.
En wie met zijn Credit Card wappert is zelfs duurder uit, ook als je daarmee maar een beetje cash pint. De verschillende banken hanteren ieder een eigen prijslijst. 

Waar betaal je precies voor?

Waar betaal je voor bij de bank?
Even snel op je rekening kijken kost wel wat…

– Je bankrekening (vaste kosten, jaarlijks of maandelijks)
– Bijschrijving (variabele kosten)
– Afschrijving (variabele kosten)
– Pinnen in winkel (variabele kosten)
– Pinnen bij geldautomaat (variabele kosten)
– Geld storten (variabele kosten)
– Transacties downloaden
– Bankrekening bekijken

En nog een addertje, als we toch bezig zijn: je betaalt óók als je een batch opvraagt van je transacties en deze download.

Houd privé en zakelijk gescheiden

Privékosten betalen van je zakenrekening? Dat kan tijdrovend zijn om uit te zoeken. Cijfermaat adviseert daarom altijd je privé- en zakelijke kosten gescheiden te houden. Maak liever een rond bedrag over van je zakelijke rekening naar je privérekening. Dat scheelt!

Budgetbesparing transactiekosten

privé en zakelijk gescheiden houden
Lief zijn voor jezelf… en voor je boekhouder!

Wil je besparen op de bankkosten? Kies dan bijvoorbeeld voor een bank waarbij de mutaties gratis zijn, zoals de ASN, SNS of N26 Business.


Meer lezen

Cijfermaat