Toeslagen Belastingdienst

Toeslagen Belastingdienst

Toeslagen Belastingdienst

De Belastingdienst heeft de toeslagen voor 2023 weer vastgesteld en stuurt daarvoor binnenkort de aanslagen. Ze worden berekend aan de hand van het inkomen van het jaar ervoor. Op mijntoeslagen.nl lees je op basis van welk jaarinkomen jouw toeslagen zijn bepaald.

Let op! Om teleurstelling te voorkomen is het belangrijk om zelf je jaarinkomen te schatten en te controleren met wat de Belastingdienst aangeeft. Ieder jaar zijn er klanten die een deel van de toeslagen moeten terugbetalen omdat het inkomen hoger was dan van tevoren ingeschat. Dat bedrag kan behoorlijk oplopen.

Zelf checken

Cijfermaat kan niet weten of jij toeslagen krijgt of hoe hoog ze zijn, tenzij jij zelf die informatie verstrekt. Het is dus geen vanzelfsprekende handeling bij een aangifte inkomstenbelasting, in tegenstelling tot wat sommige mensen denken. Dus krijg jij toeslagen, check dan of het correct is aangegeven in mijntoeslagen.nl.
Kom je er niet uit, dan kan Cijfermaat dit met jou bekijken.

Proefberekening Toeslagen

Zelf een proefberekening maken voor je toeslagen.
Informatie Belastingdienst m.b.t. de toeslagen, klik hier.

Vragen of opmerkingen aan de hand van dit bericht? Kan ik je helpen? Laat het me weten!